Köp- och leveransvillkor

Fraktalternativ

FRI HEMLEVERANS

Fri hemleverans gäller inom vissa områden dit vi kan leverera med våra egna bilar. Om vi inte har möjlighet att leverera till er adress kommer vi att kontakta er med andra leveransalternativ. Vi har även rätt att neka kund valet "fri hemleverans" om det ej är möjligt för oss att leverera. Leveranstiden för fri hemleverans varierar under säsongen, eftersom vi samlar ihop adresser inom samma område innan vi kör ut. Leveranstiden kan variera mellan ca 1-6 veckor, det kan även bli längre leveranstid beroende på område och ordertryck. Ni kan alltid kontakta oss om ni vill ändra till expressfrakt för snabbast leverans.


EXPRESSFRAKT

Vårt snabbaste fraktalternativ. Gäller leverans till hela Sverige. Vi skickar ordern till dig med speditör så snabbt som möjligt från att vi  mottagit din order. Leveranstid ca 1-4 arbetsdagar.

 

 

KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR


När ni handlar från vår hemsida godkänner ni våra köp-och leveransvillkor.
Leverans sker från vårt lager i Jönköping. Leveranssätt och leveranstid kan variera beroende på typ av varor.
För både hemleverans och hämtning vid utlämningsställe är det är viktigt  att du som kund angett ett svenskt mobilnummer för att kunna ta emot en avisering. Skulle det inte gå att leverera produkten står kunden för bomkörningskostanden. En så kallad bomkörning som innebär att du bokat in en leverans men sedan inte är på plats vid leveransen äger Recycle Universe Sverige rätten att debitera kunden kostnaden.

Kan du inte ta emot ditt gods vid avisering ifrån transportbolaget, debiteras terminalshyra efter 4 dagar.

Om godset ej mottages skickas det i retur till Recycle Universe Sverige. Vi debiterar dig de kostnader detta åsamkat oss.


 För  sändningar som inte hämtas ut kommer Recycle Universe Sverige debitera  dig en avgift som motsvarar returfrakten, expeditionsavgift och faktisk  hanteringskostnad.

Nekar du eller avbryter du din order efter att beställningen lämnat vårt lager så äger Recycle Universe Sverige rätten att debitera kunden en avgift som motsvarar returfrakten, expeditionsavgift och faktisk hanteringskostnad.

Vid utebliven hemleverans som orsakats av kunden har Recycle Universe Sverige rätt att debitera beställaren en avgift som motsvarar returfrakten, expeditionsavgift och faktisk hanteringskostnad. Utebliven hemleverans innebär att du ångrar ditt köp i ett skede där din beställning redan lämnat vårt lager och är på väg/redan finns på en terminal i din stad.
Recycle Universe Sverige har även rätt att ta ut denna kostnad ifall kunden ej tar emot försändelsen, trots upprepade försök till kontakt eller efter överenskommen leveranstid med transportbolaget.

Adressändring och kontaktuppgifter inom samma stad där ändringen  inkommer efter att beställningen lämnat lagret beläggs med en  administrationsavgift på 250kr. Adressändring och kontaktuppgifter till en annan stad (gäller vid hemleverans) där ändringen inkommer efter att beställningen lämnat lagret beläggs med en  administrationsavgift/fraktavgift på 500kr.

Tänk på att du som kund alltid skall kunna visa legitimation vid utlämning/leveransen av produkterna.

  

RETUR

Som konsument står du för alla leverans- och returkostnader. Observera att konsumenten även ansvarar för returtransporten. Den returnerade varan skall vara i fullgott skick och ska returneras med sitt originalemballage, eller likvärdig förpackning. Om du är osäker ber vi dig vänligen kontakta oss före eventuell retur, så återkommer vi med  instruktioner.

 

BETALNING

Vi erbjuder betalning mot faktura. Fakturan  skickas till din angivna mejladress när varan har lämnat vårt lager, alternativt efter att du har mottagit din order.

       

© 2023 Recycle Universe Sverige

Recycle Universe Sverige