Hur allt startade

Minns du sommaren för några år sedan med extrem hetta? 


Det hade inte regnat på flera veckor och många hade problem med att kunna förse sina odlingar med vatten. Det var bevattningsförbud på flera håll i landet och många tyckte att det inte känns rimligt att använda sitt dricksvatten till bevattning.


Då slog det oss hur viktigt det är att ta hand om så mycket regnvatten som det går, när det väl regnar. Att köpa nytillverkade tunnor för att samla regnvatten i är inte ett hållbart sätt för miljön och var därför inget alternativ för oss. 


Idag används miljontals tunnor inom olika livsmedelsindustrier världen över. Oftast används de bara en gång som emballage från punkt A till punkt B, för att sedan slängas. Detta är ett stort slöseri, då de kan användas på nytt inom mängder av olika områden. Till exempel, ett plastfat som skeppats över Atlanten och hamnat hos en av våra livsmedelsproducenter i Sverige, kan nu få leva vidare som regntunna! 


Med bara lite fantasi kan vi alltså få fler tunnor att användas vidare i många år till och minska miljösvinnet! Varumärket Recycle Universe Sverige drivs av 1 Store Sweden Ab (org.nr 556879-1643)
© 2023 Recycle Universe Sverige

Recycle Universe Sverige